Aluat fraged pentru tarte aperitiv

de Ina in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2017 | 20529 vizualizari

 

Reteta preluata de la Violeta Postolache, careia-i multumesc :-*
Se obtin cosulete fragede si aerate ce se pot umple cu orice combinatii de creme/salate pentru aperitive.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt rece
  • 50 ml apa foarte rece
  • un ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged pentru tarte aperitiv:

Untul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat. 

Obtinem o bila de aluat pe care o pastram cel putin o ora in frigider.

Scoatem aluatul si pe masa infainata il intindem intr-o foaie, nu foarte subtire.

Decupam aluatul in cercuri sau ne folosim de marginea formelor de tarta . Asezam fiecare cerc/ floare de aluat direct in forma de tarta. Presam cu degetele toata suprafata pentru a lua forma tavitelor de tarta.

Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt ( partea asta am uitat s-o fac, dar m-am descurcat cu ele si umflate :))  ). 

Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 15-20 minute, pana devin usor aurii si se desprind foarte usor de peretii formelor. 

Le lasam sa se raceasca cu fata in jos ca sa isi pastreze forma.

Cand s-au racit complet, le putem umple cu diverse creme/salate.

TIPS-URI

1

Nu vom unge formele cu grasime, intrucat aluatul contine destul unt cat sa nu se lipeasca de peretii acestora.

2

Violeta spune ca putem pastra cosuletele la congelator chiar si o luna, eu le-am umplut in aceeasi zi pe toate :)

3

Am postat o poza cu tarta in sectiune, pentru a se observa straturile aerate din aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged pentru tarte aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu foietaj si masline